Stora Lönnhöjden

Stora Lönnhöjden

En by på finnmarken..

Värmland

Bokmässa

Fröken Fräkens bloggPosted by Inger Frykberg Sun, October 05, 2008 14:42:29

En av höstens höjdpunkter är Bokmässan i Göteborg. Det blir mer och mer folk för varje år. Det är en fröjd att gå runt och titta på - och i- alla nya böcker, stanna en stund och lyssna på ett föredrag av någon författare, ta en fika och läsa lite för att sen dra vidare. Jag kan gå i hur många timmar som helst! Av någon barnslig anledning känns det lite kul att möta alla kända författare som man läst. Roligt att se dem i verkligheten kanske.

I år lyssnade jag på en trevlig man som jag lärt känna främst genom P1 och Godmorgon Världen, chefredaktören på Dalademokraten Göran Greider som skrivit en bok om skalden Dan Andersson. Var det nödvändigt har det sagts, att skriva en bok om Dan Andersson. Ja, efter att ha lyssnat på Göran Greider och dessutom köpt boken - vilket jag inte hade planerat - tror jag det. Skall bli spännande att läsa den.

Dessutom fick jag den signerad. Till Inger med finnmarkshälsningar!!

Blog Image

Blog Image

Ann-Helen Laestadius med sin tonårsbok Sms från SapporoBlog Image

Blog Image

Jag lyssnade på ett föredrag med Ann-Helen Laestadius, en samekvinna från Kiruna, journalist - kriminalreporter på Stockholm city. Hon imponerade stort med sin vältalighet och vackra kolt.

Jaha, du är utklädd hade taxichaffisen sagt när hon kom till Göteborg. Jag antar att han var av utländskt härkomst, annars var han väl bara ovanligt dum.

Måste läsa hennes bok om hur en ung samekvinna återfinner sin samiska identitet.

Andra böcker på bokmässan som jag fastnade för;

I Lettlands stora montern fann jag Latvian Designs av Diana Kraukle. En bok att leta efter på nätet. Den fanns var på lettiska och fanns inte till försäljning.

Blog Image

Den här sydafrika-boken måste jag bara ha. Inte bara matrecept utan också en skildring av landet.

  • Comments(0)//www.storalonnhojden.se/#post35